Kyseessä on alustavat ohjeet, jotka päivittyvät aina kisaviikolle asti. Pyydämmekin tarkastamaan viimeisimmän ohjeistuksen ennen tapahtumapaikalle saapumista turvallisen ja sujuvan tapahtuman toteutumiseksi.

XCM SM-kisojen erillisohjeet löytyvät omalta sivultaan.

Osallistumisen siirtäminen kesälle 2025 on maksutonta 9.6.2024 klo 23.59 asti. Tämän jälkeen siirron voi tehdä erillistä siirtomaksua (15 €) vastaan.

Ennen ajoa

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa www.tahkomtb.fi/ilmoittaudu. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa ilmoittautumisen myös seuraavilla digitaalisilla liikuntaeduilla: Eazybreak-mobiilimaksu, Edenred-mobiilimaksu, Epassin mobiilimaksu sekä Smartum Saldo ja Smartum Pay. Katso Ohjeet liikuntaeduilla maksamiseen.

Ilmoittautua voi aina lauantain lähtöhetkeen asti yllä olevan linkin kautta. 16.6.2024 jälkeen ilmoittautuneille emme voi taata oikeankokoista tapahtumapaitaa.

Tapahtumakanslia

Tapahtumakanslia on auki

Perjantaina 28.6.2024klo 12.00-21.00
Lauantaina 29.6.2024klo 7.30-20.00
Sunnuntaina 30.6.2024klo 10.00-12.00

Tapahtumakansliasta voit noutaa löytötavaroita tai kysyä neuvoja. Sarja- tai nimimuutokset suositellaan tehtäväksi ensisijaisesti verkossa osallistujalinkin kautta. Kansliassa maksuvälineeksi käy kortti- tai Mobile Pay -maksut.

Muutokset osallistujatietoihin

Osallistuja voi tehdä muutoksia osallistujatietoihinsa maksuttomasti aina 9.6.2024 asti. Linkki osallistujatietoihin löydät vahvistussähköpostista. Jos linkki on kadoksissa, uuden linkin voi pyytää sähköpostitse osoitteesta: info@tahkomtb.fi.

Linkin kautta voit myös siirtää osallistumisen toiselle vaihtamalla osallistujatiedot. 

10.6.2024 lähtien tehtävät muutokset maksavat 15 €/muutos. Muutoksia voi lähtöhetkeen asti osallistujalinkin kautta tai tapahtumakansliassa. 

Huomioithan, että 16.6.2024 jälkeen tehdyt muutokset eivät välity kilpailunumeroihin ja näin ollen numeroon painettu nimi on alkuperäisen 16.6.2024 osallistujarekisterissä olevan osallistujan. 

Majoitus

Majoitus kannattaa varata ajoissa. Tahko MTB:n majoituskumppaneita ovat

Break Sokos Hotel Tahkovuori

Golden Resort

Tahko.com

Tahko Apartments

Saapuminen ja pysäköinti

Tapahtuman pysäköinti on Tahkolaakson parkkipaikalla osoitteessa Tahkolaaksontie 33. Lisäksi pysäköidä voi Event Parkissa, jonka osoite on Keitaankatu 24, Tahkovuori. Opastus pysäköintiin alkaa Tahkon taajamasta, jonne pääsee seuraamalla Tahkon virallisia tienvarsiopasteita.

Sokos Hotellin parkkipaikat on varattu hotellissa majoittuville. Tahkolla majoittuville suosittelemme auton pysäköintiä oman majoituksen pihaan ja saapumista pyörällä tapahtumakeskukseen.

Osallistujamateriaalin nouto

Osallistujamateriaalin nouto tapahtuu tapahtumakeskuksessaa Tahko.com -keskusvaraamon edustalta.

Osallistujanmateriaalista löytyvä kilpailunumero kiinnitetään nippusiteillä ohjaustankoon. Ajanotto tapahtuu numerolappuun kiinnitetyllä sirulla. Ethän vaurioita sirua. Numeroa ei tarvitse palauttaa kisasuorituksen jälkeen.

GPS-laitteet ja -seuranta

Erillistä GPS-lähetintä kantava järjestäjän valitsemat sekä laitteen itselleen vuokranneet osallistujat. Laitteen voi vuokrata ilmoittautumisen yhteydessä tai jälkikäteen ilmoittautumista muokkaamalla hintaan 15 €/laite. Laitteita on vuokrattavissa rajallinen määrä.

Laitetta kantavat osallistujat on merkitty kilpailunumeroon keltaisella GPS-tarralla. Seurantaan valittuja urheilijoita pyydetään hakemaan gps-laite erilliseltä gps-laitteiden jakopisteeltä, joka sijaitsee osallistujamateriaalijakopisteen läheisyydessä. 


Linkki gps-seurantaan löytyy kisasivuilta: www.tahkomtb.fi.

Pastabuffet

Break Sokos Hotel Tahkolla on tarjolla pastabuffet perjantai-iltana hintaan 15,90 €/hlö kello 17-21.

Bike Park

Huomioithan rinnealueella liikkuessasi alamäkipyöräilijät. Alamäkireittien ajaminen ylöspäin on ehdottomasti kielletty!

Ajon aikana

WC-tilat

Osallistujia pyydetään ensisijaisesti käyttämään majoituksensa WC-tiloja. Tapahtumakeskuksesta löytyy osallistujien käytössä olevia WC-tiloja bajamajojen lisäksi Syvärin kunkun pihalta. Tapahtumakeskuksen WC-tiloja on rajallinen määrä.

Lähdöt

Perjantaina 28.6.2024

KloMatkaSarjat
16.30MiniMTB 2 km / 5 km
18.00Easy Rider 15 km + IS Kultainen Kampi 10 km ja 15 km (T/P-U11 ja T-U13)
0.00 (pe-la)Night 60 km & Supreme 180 kmM/N yleinen

Lauantaina 29.6.2024

KloMatkaSarjat
8.30eMTB 60 kmM/N yleinen
9.00SM-lähtö – edellyttää lisenssiäM/N-Elite, M/N-40, M/N-50, M/N-60, M/N-U19, P/T-U17, P/T-U15, P-U13
10.00Classic 60 km + Extreme 120 kmM/N yleinen, 60 km aikatavoite alle 3,5 h
10.20Classic 60 kmAikatavoite alle 4 h
10.40Classic 60 kmAikatavoite alle 4,5 h
11:00Classic 60 kmAikatavoite alle 5 h
11:20Classic 60 kmAikatavoite yli 5 h
11:40Challenge 48 kmM/N yleinen
15:00Short Track 25 kmM/N yleinen

Näissä sarjoissa ajanotto käynnistyy lähtöhetkellä ja palkinnot jaetaan maaliintulojärjestyksessä. Matkan muista lähtöryhmistä ei ole mahdollista päästä palkinnoille.

Classic 60 km lähtöryhmät

Tapahtumassa on käytössä tavoiteaikojen mukaiset lähtöryhmät ja 10.20 lähtöryhmästä lähtien myös rullaavat lähdöt. Osallistuja voi lähteä matkaan 0-15 minuuttia omalle lähtöryhmälle ilmoitetun lähtöajan jälkeen. osallistujan aika lähtee rullaamaan lähtölinjan viimeisimmästä ylityksestä. Loppuajaksi tulee näin ns. nettoaika. Oman lähtöryhmänsä voi tarkistaa ilmoittautumisvahvistuksen osallistujatiedoista.

Sähköpyörän kilpasarja starttaa kello 8.30. Fatbikella ja kilpasarjan ulkopuolella sähköpyörillä osallistuvat lähtevät matkaan aikatavoitteiden mukaisissa lähtöryhmissä ja heille ei järjestetä omia lähtöjä.

Reitti

Reittikartat

Reitti on merkattu maastoon nauhoin sekä Tahko MTB -kyltein. Kyltein on myös merkattu myös reitin haastavia alamäkiä, joissa osallistujan on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Tahko MTB:n eri matkojen risteyskohdat on merkattu selkeästi kylteillä. Osallistujan kannattaa kuitenkin tutustua huolellisesti reittikarttaan.

Reittijäljet on ladattavissa GPX-tiedostoina täältä:

Tahko MTB 2024 60 km reitti

Tahko MTB 2024 45 km reitti

Tahko MTB 2024 10 km ja 15 km reitti (2 x 5 km tai 3 x 5 km)

Huoltopisteet

60 km kierroksen varrella on viisi huoltopistettä ja niiden sijainnit selviävät reittikartasta. Lisäksi tapahtumakeskuksessa on maalihuolto sekä välihuolto uudelle kierrokselle lähteville. Huoltopisteillä on tarjolla vettä ja NOSHT Sitruuna -urheilujuomaa sekä yksittäispakattuja energia- ja suolapitoista purtavaa. Huoltopisteillä on myös mahdollisuus täydentää omia juomapulloja sekä muita nestesäiliöitä järjestäjien ohjeistuksen mukaan.

SM-osallistujille on merkitty maastoon kaksi huoltoaluetta omaa huoltoa varten. Nämä on merkitty Huolto alkaa ja Huolto päättyy -kyltein mutta kylttien välillä ei ole tarjolla huoltoa järjestäjien puolesta.

Roskat

Jätä roskat huoltopisteiden roska-astioita tai reittikarttaan merkityille roskaussalueille. Roskaamisalueet on merkitty maastoon kyltein ja roskien jättäminen näille alueille tulee tapahtua kylttien osoittamalle alueella olevan muovin päälle tai suoraan roska-astiaan.

Maastopyöräilyn arvoihin kuuluu luonnon ja ympäristön kunnioittaminen. Roskaaminen on ankarasti kielletty ja johtaa osallistujan suorituksen hylkäämiseen.

Pyörän huolto

Huolehdithan mukaasi riittävät pyöränhuoltotarvikkeet (rengasraudat, sisärengas, pumppu), jotta selviät renkaan puhkeamisista omatoimisesti reitin varrella. 

Sisärenkaita ja muita varaosia on rajoitetusti tarjolla huoltopisteillä. 

Varaosia voi lunastaa numeroa vastaan ja ne maksetaan jälkikäteen Pyörävarikon pisteeseen tapahtumakeskuksessa.

Omien varusteiden kuljetus huoltopisteille

Huoltopisteille toimitettavat varusteet on tuotava tapahtumakansliaan perjantaihin 28.6.2024 klo 20.00 mennessä. Osallistuja pakkaa itse varusteet ja jättää ne sen huoltopisteen laatikkoon, jonne haluaa varusteet toimitettavan. 

Huoltolaatikot palautetaan tapahtumakansliaan huoltopisteiden purkamisen jälkeen ja ovat haettavissa tapahtumakansliasta viimeistään sunnuntaina. 

Tapahtuman järjestäjä ei ota vastuuta huoltopistekuljetukseen jätetyistä varusteista.

Ensiapu

Hätätilanteessa soita 112. Ei-akuutissa tilanteessa soita tapahtuman ensiapupäivystykseen numeroon: 0449185690

Kisakeskus: Ensiapupäivystys

Maasto: Medic-ajajat, joilla ensiapuvarustus

Huoltopisteet: Ensiapuvarustus

Muut: SPR:n ensiapupäivystys Kinahmilla ja Välimäessä

Kuljetus: Ambulanssi, huoltoautot ja mönkijä

Noudata tapahtumassa pyöräilyetikettiä ja tervettä järkeä. Terveenä on mukava tulla maaliin.

Keskeyttäminen

Jos matka jää kesken, ilmoita keskeytyksestä ehdottomasti tekstiviestillä numeroon  044-9185691.

Laita viestiin nimesi ja osallistujanumerosi.

Jos et pääse omin avuin takaisin tapahtumakeskukseen, lähetä ensin keskeytystekstiviesti ja soita sen jälkeen samaan numeroon kuljetuksesta sopiaksesi.

Maaliintulo

Maaliin viiva sijaitsee maalikaaren alla, johon päättyy ajanotto. Tapahtumajärjestäjän edustaja tuomitsee tarvittaessa sijoitukset loppukirikamppailuissa.

Ajon jälkeen

Pyöränpesu

Tapahtuma-alueella on kolme Nilfisk-pyöränpesupistettä: yksi maalisuoran varrella, yksi hotellin päädyssä ja yksi Piazzan päädyssä. Kaikissa pesupisteissä on myös pyörätelineet pesun helpottamiseksi.

Peseytyminen

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti oman majoituksen peseytymismahdollisuuksia. Hotellin remontin vuoksi tänä vuonna pesumahdollisuus on tarjolla Tahko Span kuntosalin pukutiloissa. Tahko Span kylpylään pääsee tapahtumapäivänä numerolapulla osallistujahintaan 8 €/hlö. Molempiin kulku tapahtuu Tahko Span vastaanoton kautta.

Osallistujaruokailu on Break Sokos Hotel Tahkolla. Ruokailuun oikeuttava lippu jaetaan osallistujamateriaalin mukana. 

Ruokalippu oikeuttaa yhteen ruokailuun lauantaina 29.6.2024 seuraavasti:

Aamupala: 5.30-11.00

TAI

Osallistujaruokailu:11.00-21.00. 

Perjantain MiniMTB:n ja Easy Rider 15 km:n osallistujille osallistujaruokailu on lisäksi tarjolla perjantaina 28.6.2024 kello 17.00-21.00. MiniMTB:n ja Easy Riderin 15 km ruokalipun voin käyttää myös lauantain osallistujaruokailuihin.

Tulokset

Tulokset päivittyvät reaaliajassa Tahko MTB:n nettisivuilla osoitteessa: www.tahkomtb.fi.

Palkintojenjako

Palkinnot jaetaan heti tulosten selvittyä kuulutuksen ohjeiden mukaisesti tapahtuma-alueen palkintojenjakopaikalla.

Arvontapalkintojen voittajat julkaistaan osoitteessa: www.tahkomtb.fi lauantaina ja palkinnot voi noutaa kisakansliasta.

Palkittavat sarjoittain

MatkaSarjatPalkinnot
Easy Rider 15 kmM/N yleinenKaikki osallistujat palkitaan maalissa
Night 60 kmM/N yleinenNopein nainen ja mies palkitaan
Supreme 180 kmM/N yleinenNopein nainen ja mies palkitaan
eMTB 60 kmM/N yleinenNopein nainen ja mies palkitaan
Extreme
120 km
M/N yleinenNopein nainen ja mies palkitaan
Classic
60 km
M/N yleinenNopein nainen ja mies palkitaan
Challenge
48 km
M/N yleinenNopein nainen ja mies palkitaan
Short Track
25 km
M/N yleinenNopein nainen ja mies palkitaan

Kuvat

Tapahtuma-alueella ja reitin varrella olevien kuvaajien kuvat ovat osallistujien vapaassa käytössä ei-kaupallisissa (esim. some) yhteyksissä mainitsemalla/tägäämällä kuvaajan nimen käytön yhteydestä.

Kuvapankki löytyy osoitteesta: www.tahkomtb.fi

Ilmoittautumisehtojen mukaisesti tapahtuman järjestäjillä, sekä kuva- ja äänimateriaalin tuottajilla, on oikeus tallentaa ja käyttää tapahtumasta otettua kuva- ja äänimateriaalia markkinointitarkoituksiin, sekä esittää ja jakaa materiaalia julkisesti. 

Löytötavarat

Löytötavarapiste on tapahtumakansliassa. Sunnuntaista 30.6.2024 klo 12.00 eteenpäin löytötavaroita voi kysellä viikon ajan soittamalla Break Sokos Hotelin vastaanottoon.