Kyseessä on alustavat ohjeet, jotka päivittyvät aina kisaviikolle asti. Pyydämmekin tarkastamaan viimeisimmän ohjeistuksen ennen tapahtumapaikalle saapumista turvallisen ja sujuvan tapahtuman toteutumiseksi.

Ohjeistus elää vallitsevan koronatilanteen mukaan. Julkaisemme lopullisen koronaan liittyvän ohjeistuksen viimeistään 20.6 mennessä. Tämä edellyttää, että tapahtuma-ajankohdan voimassa olevat viranomaismääräykset ja -ohjeistukset ovat tiedossamme.

Osallistumisen siirtäminen kesälle 2022 on maksutonta 20.6.2021 klo 23.59 asti. Tämän jälkeen siirron voi tehdä erillistä siirtomaksua (15 €) vastaan.

Ennen ajoa

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa www.tahkomtb.fi/ilmoittaudu. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa ilmoittautumisen myös seuraavilla digitaalisilla liikuntaeduilla: Eazybreak-mobiilimaksu, Edenred-mobiilimaksu, Epassin mobiilimaksu sekä Smartum Saldo ja Smartum Pay. Katso Ohjeet liikuntaeduilla maksamiseen.

Varsinainen ilmoittautuminen päättyy to 1.7. kello 23.59.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tapahtumakansliassa pe 2.7. kello 12.00 alkaen. Jälki-ilmoittautuneille ei voida taata oikeankokoista paitaa.

Tapahtumakanslia

Tapahtumakanslia on auki

Perjantaina 2.7.klo 12-22
Lauantaina 3.7klo 7.30-20.30
Sunnuntaina 4.7klo 10-12

Tapahtumakansliassa voi hoitaa jälki-ilmoittautumisen, noutaa löytötavaroita tai kysyä neuvoja. Sarja- tai nimimuutokset suositellaan tehtäväksi ensisijaisesti verkossa osallistujalinkin kautta. Kansliassa maksuvälineeksi käy kortti- tai Mobile Pay -maksut.

Muutokset osallistujatietoihin

Osallistuja voi tehdä muutoksia osallistujatietoihinsa maksuttomasti aina 20.6.2021 asti. Linkki osallistujatietoihin löydät vahvistussähköpostista. Jos linkki on kadoksissa, uuden linkin voi pyytää sähköpostitse osoitteesta: info@tahkomtb.fi.

Linkin kautta voit myös siirtää osallistumisen toiselle vaihtamalla osallistujatiedot. 

21.6. jälkeen tehtävät muutokset maksavat 15 €/muutos. Muutoksia voi lähtöhetkeen asti osallistujalinkin kautta tai tapahtumakansliassa. 

Huomioithan, että 21.6 jälkeen tehdyt muutokset eivät välity kilpailunumeroihin ja näin ollen numeroon painettu nimi on alkuperäisen 20.6 osallistujarekisterissä olevan osallistujan. 

Majoitus

Majoitus kannattaa varata ajoissa. Tahko MTB:n majoituskumppaneita ovat

Break Sokos Hotel Tahkovuori

Golden Resort

Tahko.com

Tahko Spa Hotel

Saapuminen ja pysäköinti

Tapahtuman pysäköinti on Tahko Event Parkissa, jonka osoite on Keitaankatu 24, Tahkovuori. Opastus pysäköintiin alkaa Tahkon taajamasta, jonne pääsee seuraamalla Tahkon virallisia tienvarsiopasteita.

Sokos Hotellin parkkipaikat on varattu vain hotellissa majoittuville. Tahkolla majoittuville suosittelemme auton pysäköintiä oman majoituksen pihaan ja saapumista pyörällä tapahtumakeskukseen.

Osallistujamateriaalin nouto

Osallistujamateriaalin nouto tapahtuu omatoimisesti ulkotiloissa. Noudata turvavälejä sekä käytä tarpeen mukaan maskia ja käsidesiä. 

Osallistujanmateriaalista löytyvä kilpailunumero kiinnitetään nippusiteillä ohjaustankoon. Ajanotto tapahtuu numerolappuun kiinnitetyllä sirulla. Ethän vaurioita sirua. Numeroa ei tarvitse palauttaa kisasuorituksen jälkeen.

GPS-laitteet ja -seuranta

Erillistä GPS-lähetintä kantava järjestäjän valitsemat sekä laitteen itselleen vuokranneet osallistujat. Laitteen voi vuokrata ilmoittautumisen yhteydessä tai jälkikäteen ilmoittautumista muokkaamalla hintaan 12 €/laite. Laitteita on vuokrattavissa rajallinen määrä.

Laitetta kantavat osallistujat on merkitty kilpailunumeroon keltaisella GPS-tarralla. Seurantaan valittuja urheilijoita pyydetään hakemaan gps-laite erilliseltä gps-laitteiden jakopisteeltä, joka sijaitsee osallistujamateriaalijakopisteen läheisyydessä. 
Linkki gps-seurantaan löytyy kisasivuilta: www.tahkomtb.fi.

Pastabuffet

Break Sokos Hotel Tahkolla on tarjolla pastabuffetin perjantai-iltana klo 16-21 hintaan aikuisille hintaan 12,90 € ja 4-12 -vuotiaille hintaan 8,90 €. Annokset on mahdollista tilata myös majoitukseen numerosta 050 3439 574. Kuljetuskustannukset ovat 10 € (0-3 km), 15 € (3-6 km) tai 20 € (6-10 km).

Tilausohjeet

Tahkon Bike Park

Tahkon Bike Park on normaalisti avoinna tapahtumaviikolla keskiviikosta lauantaihin klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-13. Lippuja voi ostaa Bike Parkin nettikaupasta.

Lisätietoja Bike Parkista ja alamäkireiteistä löytyy Tahkon Bike Parkin sivuilta.

Huomioithan rinnealueella liikkuessasi alamäkipyöräilijät. Alamäkireittien ajaminen ylöspäin on ehdottomasti kielletty!

Ajon aikana

WC-tilat

Osallistujia pyydetään ensisijaisesti käyttämään majoituksensa WC-tiloja. Tapahtumakeskuksesta löytyy osallistujien käytössä olevia WC-tilojan Piazzan alakerrasta, Break Sokos Hotelsin aulasta sekä alueelle on sijoitettu bajamajoja.

Muista turvavälit ja hyvä käsihygienia!

Lähdöt

Kisalähdöt

Palkinnoista kamppaileville järjestetään seuraavat kisalähdöt

Perjantaina 2.7.2021

KloMatkaSarjat
17.30Easy Rider 15 kmP/T 12, 14 & 16
0.00 (pe-la)Night 60 km & Ultimate 240 kmM/N yleinen

Lauantaina 3.7.2021

KloMatkaSarjat
8.30eMTB 60 kmM/N yleinen
9.00Extreme 120 kmM/N yleinen, M/N40, M/N 50, M/N60,
9.00Classic 60 kmM/N yleinen, M/N 18, M/N 40, M/N 50, M/N 60, M/N fatbike yleinen
9.40Great 85 kmM/N yleinen
10.20Challenge 45 kmM/N yleinen

Näissä sarjoissa ajanotto käynnistyy lähtöhetkellä ja palkinnot jaetaan maaliintulojärjestyksessä. Sarjan muista lähtöryhmistä ei ole mahdollista päästä palkinnoille.

Järjestäjä pidättää oikeuden valita kisalähtöjen osallistujat ilmoittautumisten perusteella kisaviikonloppuna voimassa olevien koronarajoitusten perusteella. Valintakriteereinä toimivat aikaisempien vuosien Tahko MTB -sijoitukset 2015-2019 sekä tarvittaessa muut merkittävät tulokset vuosilta 2018-2021.  

Muut lähdöt

Tapahtumassa on käytössä rullaavat lähdöt. Osallistuja voi lähteä matkaan lähtöryhmälle ilmoitetussa aikaikkunassa ja osallistujan aika lähtee rullaamaan lähtölinjan viimeisimmästä ylityksestä. Loppuajaksi tulee näin ns. nettoaika. Oman lähtöryhmänsä voi tarkistaa ilmoittautumisvahvistuksen osallistujatiedoista.

Lähtöryhmien kokoihin ja aikatauluihin voidaan tehdä muutoksia, jos viranomaisten asettamat rajoitukset niin edellyttävät. Käytännössä suuri lähtöryhmä voidaan jakaa kahteen tai useampaan osaan ja varata jokaisen osan lähdöille riittävä aika.

Fatbike-sarjaan osallistuvat lähtevät matkaan aikatavoitteiden mukaisissa lähtöryhmissä ja heille ei järjestetä erillistä lähtöä.

Lopulliset lähtöryhmät ja niiden aikataulut julkaistaan maanantaina 21.6.2021. 

Reitti

Reittikartat

Reitti on merkattu maastoon nauhoin sekä Tahko MTB -kyltein. Kyltein on myös merkattu myös reitin haastavia alamäkiä, joissa osallistujan on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Tahko MTB:n eri matkojen risteyskohdat on merkattu selkeästi kylteillä. Osallistujan kannattaa kuitenkin tutustua huolellisesti reittikarttaan.

Huoltopisteet

60 km kierroksen varrella on viisi huoltopistettä ja niiden sijainnit selviävät reittikartasta. Lisäksi tapahtumakeskuksessa on maalihuolto sekä välihuolto uudelle kierrokselle lähteville. Huoltopisteillä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa sekä yksittäispakattuja energia- ja suolapitoista purtavaa. Huoltopisteillä on myös mahdollisuus täydentää omia juomapulloja sekä muita nestesäiliöitä järjestäjien ohjeistuksen mukaan.

Roskat

Jätä roskat huoltopisteiden roska-astioita tai reittikarttaan merkityille roskaussalueille. Roskaamisalueet on merkitty maastoon kyltein ja roskien jättäminen näille alueille tulee tapahtua kylttien osoittamalle alueella olevan muovin päälle tai suoraan roska-astiaan.

Maastopyöräilyn arvoihin kuuluu luonnon ja ympäristön kunnioittaminen. Roskaaminen on ankarasti kielletty ja johtaa osallistujan suorituksen hylkäämiseen.

Pyörän huolto

Huolehdithan mukaasi riittävät pyöränhuoltotarvikkeet (rengasraudat, sisärengas, pumppu), jotta selviät renkaan puhkeamisista omatoimisesti reitin varrella. 

Sisärenkaita ja muita varaosia on rajoitetusti tarjolla huoltopisteillä sekä ammattiapua pyörän huoltoon saa Iikan Pyörävarikolta Kalkkiruukin huoltopisteellä. 

Varaosia voi lunastaa numeroa vastaan ja ne maksetaan jälkikäteen IIkan Pyörävarikon pisteeseen tapahtumakeskuksessa.

Omien varusteiden kuljetus huoltopisteille

Huoltopisteille toimitettavat varusteet on tuotava tapahtumakansliaan perjantaihin 2.7.2021 klo 20.00 mennessä. Osallistuja pakkaa itse varusteet ja jättää ne sen huoltopisteen laatikkoon, jonne haluaa varusteet toimitettavan. 

Huoltolaatikot palautetaan tapahtumakansliaan huoltopisteiden purkamisen jälkeen ja ovat haettavissa tapahtumakansliasta viimeistään sunnuntaina. 

Tapahtuman järjestäjä ei ota vastuuta huoltopistekuljetukseen jätetyistä varusteista.

Ensiapu

Hätätilanteessa soita 112. Ei-akuutissa tilanteessa soita tapahtuman ensiapupäivystykseen numeroon, joka päivitetään tähän lähempänä kisaa.

Kisakeskus: Ensiapupäivystys

Maasto: Medic-ajajat, joilla ensiapuvarustus

Huoltopisteet: Ensiapuvarustus

Muut: SPR:n ensiapupäivystys Kinahmilla ja Välimäessä

Kuljetus: Ambulanssi, huoltoautot ja mönkijä

Noudata tapahtumassa pyöräilyetikettiä ja tervettä järkeä. Terveenä on mukava tulla maaliin.

Keskeyttäminen

Jos matka jää kesken, ilmoita keskeytyksestä ehdottomasti tekstiviestillä numeroon, joka päivitetään tähän ennen kisaa.

Laita viestiin nimesi ja osallistujanumerosi.

Jos et pääse omin avuin takaisin tapahtumakeskukseen, lähetä ensin keskeytystekstiviesti ja soita sen jälkeen samaan numeroon kuljetuksesta sopiaksesi.

Maaliintulo

Maaliin viiva sijaitsee maalikaaren alla, johon päättyy ajanotto. Tapahtumajärjestäjän edustaja tuomitsee tarvittaessa sijoitukset loppukirikamppailuissa.

Ajon jälkeen

Pyöränpesu

Tapahtuma-alueella on kolme Nilfisk-pyöränpesupistettä: yksi maalisuoran varrella, yksi hotellin päädyssä ja yksi Piazzan päädyssä. Kaikissa pesupisteissä on myös pyörätelineet pesun helpottamiseksi.

Peseytyminen

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti oman majoituksen peseytymismahdollisuuksia. Break Sokos Hotel Tahkon saunat ovat osallistujien käytössä lauantaina kello 03.00-07.00 ja kello 11.00-21.00. Pyyhkeen voit tarvittaessa vuokrata hotellin vastaanotosta. Huomioi turvavälit saunatiloissa ja peseydy ripeästi.

Tahko Span kylpylä on osallistujien käytettävissä normaalilla pääsymaksulla.

Ruokailu

Osallistujaruokailu on Break Sokos Hotel Tahkolla. Ruokailuun oikeuttava lippu jaetaan osallistujamateriaalin mukana. 

Ruokalippu oikeuttaa ruokailuun lauantaina 3.7.2021 seuraavasti:

Aamupala: 5.00-11.00

Osallistujaruokailu:11.00-21.00. 

Osallistujaruokailun annos on mahdollista myös ottaa mukaan takeaway-pakkauksena.

Perjantain MiniMTB:n ja Easy Rider 15 km:n osallistujille osallistujaruokailu on tarjolla perjantaina 2.7.2021 kello 16.00-21.00.

Tulokset

Tulokset päivittyvät reaaliajassa Tahko MTB:n nettisivuilla osoitteessa: www.tahkomtb.fi.

Palkintojenjako

Palkinnot jaetaan heti tulosten selvittyä kuulutuksen ohjeiden mukaisesti tapahtuma-alueen palkintojenjakopaikalla.

Arvontapalkintojen voittajat julkaistaan osoitteessa: www.tahkomtb.fi lauantaina ja palkinnot voi noutaa kisakansliasta.

Palkittavat sarjoittain

MatkaSarjatPalkinnot
Easy Rider 15 kmP/T 12, 14, 16Kaikki osallistujat palkitaan. 3 parhaalle sijoituspalkinnot
Night 60 kmM/N yleinen3 parasta palkitaan
Ultimate
240 km
M/N yleinen3 parasta palkitaan
eMTB 60 kmM/N yleinen3 parasta palkitaan
Extreme
120 km
M/N yleinen5 parasta palkitaan. Rahapalkinnot kolmelle parhaalle: 1. 1000 € 2. 600€ 3. 300 €
Extreme
120 km
M/N 40, 50 & 603 parasta palkitaan.
Classic
60 km
M/N yleinen8 parasta palkitaan. Rahapalkinnot kolmelle parhaalle: 1. 1000 € 2. 600€ 3. 300 €. 3 parasta fatbike-sarjassa ajavaa palkitaan (M/N).
Classic
60 km
M/N 40, 50, 60, 183 parasta palkitaan.
Great
85 km
M/N yleinen3 parasta palkitaan.
Challenge
45 km
M/N yleinen3. parasta palkitaan.
Short Track
25 km
Arvontapalkinnot

Kuvat

Tapahtuma-alueella ja reitin varrella olevien kuvaajien kuvat ovat osallistujien vapaassa käytössä ei-kaupallisissa (esim. some) yhteyksissä mainitsemalla/tägäämällä kuvaajan nimen käytön yhteydestä.

Kuvapankki löytyy osoitteesta: www.tahkomtb.fi

Ilmoittautumisehtojen mukaisesti tapahtuman järjestäjillä, sekä kuva- ja äänimateriaalin tuottajilla, on oikeus tallentaa ja käyttää tapahtumasta otettua kuva- ja äänimateriaalia markkinointitarkoituksiin, sekä esittää ja jakaa materiaalia julkisesti. 

Löytötavarat

Löytötavarapiste on tapahtumakansliassa. Sunnuntaista 4.7. klo 15.00 eteenpäin löytötavaroita voi kysellä viikon ajan soittamalla Break Sokos Hotelsin vastaanottoon.