Kyseessä on alustavat ohjeet, jotka päivittyvät aina kisaviikolle asti. Pyydämmekin tarkastamaan viimeisimmän ohjeistuksen ennen tapahtumapaikalle saapumista turvallisen ja sujuvan tapahtuman toteutumiseksi.

XCM SM-kisojen erillisohjeet löytyvät omalta sivultaan.

Osallistumisen siirtäminen kesälle 2024 on maksutonta 11.6.2023 klo 23.59 asti. Tämän jälkeen siirron voi tehdä erillistä siirtomaksua (15 €) vastaan.

Ennen ajoa

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa www.tahkomtb.fi/ilmoittaudu. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa ilmoittautumisen myös seuraavilla digitaalisilla liikuntaeduilla: Eazybreak-mobiilimaksu, Edenred-mobiilimaksu, Epassin mobiilimaksu sekä Smartum Saldo ja Smartum Pay. Katso Ohjeet liikuntaeduilla maksamiseen.

Ilmoittautua voi aina lauantain lähtöhetkeen asti yllä olevan linkin kautta. 19.6 jälkeen ilmottautuneille emme voi taata oikeankokoista tapahtumapaitaa.

Tapahtumakanslia

Tapahtumakanslia on auki

Perjantaina 30.6.2023klo 12-21
Lauantaina 1.7.2023klo 7.30-20.30
Sunnuntaina 2.7.2023klo 10-12

Tapahtumakansliasta voit noutaa löytötavaroita tai kysyä neuvoja. Sarja- tai nimimuutokset suositellaan tehtäväksi ensisijaisesti verkossa osallistujalinkin kautta. Kansliassa maksuvälineeksi käy kortti- tai Mobile Pay -maksut.

Muutokset osallistujatietoihin

Osallistuja voi tehdä muutoksia osallistujatietoihinsa maksuttomasti aina 11.6.2023 asti. Linkki osallistujatietoihin löydät vahvistussähköpostista. Jos linkki on kadoksissa, uuden linkin voi pyytää sähköpostitse osoitteesta: info@tahkomtb.fi.

Linkin kautta voit myös siirtää osallistumisen toiselle vaihtamalla osallistujatiedot. 

12.6.2023 jälkeen tehtävät muutokset maksavat 15 €/muutos. Muutoksia voi lähtöhetkeen asti osallistujalinkin kautta tai tapahtumakansliassa. 

Huomioithan, että 19.6.2023 jälkeen tehdyt muutokset eivät välity kilpailunumeroihin ja näin ollen numeroon painettu nimi on alkuperäisen 19.6.2023 osallistujarekisterissä olevan osallistujan. 

Majoitus

Majoitus kannattaa varata ajoissa. Tahko MTB:n majoituskumppaneita ovat

Break Sokos Hotel Tahkovuori

Golden Resort

Tahko.com

Tahko Spa Hotel

Saapuminen ja pysäköinti

Tapahtuman pysäköinti on Tahko Event Parkissa, jonka osoite on Keitaankatu 24, Tahkovuori. Opastus pysäköintiin alkaa Tahkon taajamasta, jonne pääsee seuraamalla Tahkon virallisia tienvarsiopasteita.

Sokos Hotellin parkkipaikat on vremontin takia pois käytöstä. Hotellissa majoittuvien pysäköinti on myös Event Parkissa. Tahkolla majoittuville suosittelemme auton pysäköintiä oman majoituksen pihaan ja saapumista pyörällä tapahtumakeskukseen.

Osallistujamateriaalin nouto

Osallistujamateriaalin nouto tapahtuu Piazzan edustalta.

Osallistujanmateriaalista löytyvä kilpailunumero kiinnitetään nippusiteillä ohjaustankoon. Ajanotto tapahtuu numerolappuun kiinnitetyllä sirulla. Ethän vaurioita sirua. Numeroa ei tarvitse palauttaa kisasuorituksen jälkeen.

GPS-laitteet ja -seuranta

Erillistä GPS-lähetintä kantava järjestäjän valitsemat sekä laitteen itselleen vuokranneet osallistujat. Laitteen voi vuokrata ilmoittautumisen yhteydessä tai jälkikäteen ilmoittautumista muokkaamalla hintaan 15 €/laite. Laitteita on vuokrattavissa rajallinen määrä.

Laitetta kantavat osallistujat on merkitty kilpailunumeroon keltaisella GPS-tarralla. Seurantaan valittuja urheilijoita pyydetään hakemaan gps-laite erilliseltä gps-laitteiden jakopisteeltä, joka sijaitsee osallistujamateriaalijakopisteen läheisyydessä. 
Linkki gps-seurantaan löytyy kisasivuilta: www.tahkomtb.fi.

Pastabuffet

Break Sokos Hotel Tahkolla on tarjolla pastabuffet perjantai-iltana hintaan 15,90 €/hlö.

Bike Park

Huomioithan rinnealueella liikkuessasi alamäkipyöräilijät. Alamäkireittien ajaminen ylöspäin on ehdottomasti kielletty!

Ajon aikana

WC-tilat

Osallistujia pyydetään ensisijaisesti käyttämään majoituksensa WC-tiloja. Tapahtumakeskuksesta löytyy osallistujien käytössä olevia WC-tilojan Piazzan alakerrasta, Break Sokos Hotelsin aulasta sekä alueelle on sijoitettu bajamajoja.

Lähdöt

Kisalähdöt

Palkinnoista kamppaileville järjestetään seuraavat kisalähdöt

Perjantaina 30.6.2023

KloMatkaSarjat
17.00Easy Rider 15 kmP/T 12, 14 & 16
0.00 (pe-la)Night 60 km & Ultimate 240 kmM/N yleinen

Lauantaina 1.7.2023

KloMatkaSarjat
8.30eMTB 60 kmM/N yleinen
9.00Extreme 120 kmM/N yleinen, M/N40, M/N 50, M/N60,
9.00Classic 60 kmM/N yleinen, M/N 18, M/N 40, M/N 50, M/N 60, M/N fatbike yleinen
11.00Challenge 48 kmM/N yleinen – huomaa muuttunut aika!
13.30Short Track 25 kmM/N yleinen – huomaa muuttunut aika!

Näissä sarjoissa ajanotto käynnistyy lähtöhetkellä ja palkinnot jaetaan maaliintulojärjestyksessä. Matkan muista lähtöryhmistä ei ole mahdollista päästä palkinnoille.

Järjestäjä pidättää oikeuden valita kisalähtöjen osallistujat ilmoittautumisten perusteella. Valintakriteereinä toimivat aikaisempien vuosien Tahko MTB -sijoitukset 2017-2022 sekä tarvittaessa muut merkittävät tulokset vuosilta 2019-2022.  

Muut lähdöt

Tapahtumassa on käytössä rullaavat lähdöt. Osallistuja voi lähteä matkaan lähtöryhmälle ilmoitetussa aikaikkunassa ja osallistujan aika lähtee rullaamaan lähtölinjan viimeisimmästä ylityksestä. Loppuajaksi tulee näin ns. nettoaika. Oman lähtöryhmänsä voi tarkistaa ilmoittautumisvahvistuksen osallistujatiedoista.

Fatbikella ja sähköpyörillä osallistuvat lähtevät matkaan aikatavoitteiden mukaisissa lähtöryhmissä ja heille ei järjestetä omia lähtöjä.

Reitti

Reittikartat

Reitti on merkattu maastoon nauhoin sekä Tahko MTB -kyltein. Kyltein on myös merkattu myös reitin haastavia alamäkiä, joissa osallistujan on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Tahko MTB:n eri matkojen risteyskohdat on merkattu selkeästi kylteillä. Osallistujan kannattaa kuitenkin tutustua huolellisesti reittikarttaan.

Huoltopisteet

60 km kierroksen varrella on viisi huoltopistettä ja niiden sijainnit selviävät reittikartasta. Lisäksi tapahtumakeskuksessa on maalihuolto sekä välihuolto uudelle kierrokselle lähteville. Huoltopisteillä on tarjolla vettä ja NOSHT Sitruuna -urheilujuomaa sekä yksittäispakattuja energia- ja suolapitoista purtavaa. Huoltopisteillä on myös mahdollisuus täydentää omia juomapulloja sekä muita nestesäiliöitä järjestäjien ohjeistuksen mukaan.

Roskat

Jätä roskat huoltopisteiden roska-astioita tai reittikarttaan merkityille roskaussalueille. Roskaamisalueet on merkitty maastoon kyltein ja roskien jättäminen näille alueille tulee tapahtua kylttien osoittamalle alueella olevan muovin päälle tai suoraan roska-astiaan.

Maastopyöräilyn arvoihin kuuluu luonnon ja ympäristön kunnioittaminen. Roskaaminen on ankarasti kielletty ja johtaa osallistujan suorituksen hylkäämiseen.

Pyörän huolto

Huolehdithan mukaasi riittävät pyöränhuoltotarvikkeet (rengasraudat, sisärengas, pumppu), jotta selviät renkaan puhkeamisista omatoimisesti reitin varrella. 

Sisärenkaita ja muita varaosia on rajoitetusti tarjolla huoltopisteillä. 

Varaosia voi lunastaa numeroa vastaan ja ne maksetaan jälkikäteen Pyörävarikon pisteeseen tapahtumakeskuksessa.

Omien varusteiden kuljetus huoltopisteille

Huoltopisteille toimitettavat varusteet on tuotava tapahtumakansliaan perjantaihin 30.6.2023 klo 20.00 mennessä. Osallistuja pakkaa itse varusteet ja jättää ne sen huoltopisteen laatikkoon, jonne haluaa varusteet toimitettavan. 

Huoltolaatikot palautetaan tapahtumakansliaan huoltopisteiden purkamisen jälkeen ja ovat haettavissa tapahtumakansliasta viimeistään sunnuntaina. 

Tapahtuman järjestäjä ei ota vastuuta huoltopistekuljetukseen jätetyistä varusteista.

Ensiapu

Hätätilanteessa soita 112. Ei-akuutissa tilanteessa soita tapahtuman ensiapupäivystykseen numeroon: 0449185690

Kisakeskus: Ensiapupäivystys

Maasto: Medic-ajajat, joilla ensiapuvarustus

Huoltopisteet: Ensiapuvarustus

Muut: SPR:n ensiapupäivystys Kinahmilla ja Välimäessä

Kuljetus: Ambulanssi, huoltoautot ja mönkijä

Noudata tapahtumassa pyöräilyetikettiä ja tervettä järkeä. Terveenä on mukava tulla maaliin.

Keskeyttäminen

Jos matka jää kesken, ilmoita keskeytyksestä ehdottomasti tekstiviestillä numeroon  044-9185691.

Laita viestiin nimesi ja osallistujanumerosi.

Jos et pääse omin avuin takaisin tapahtumakeskukseen, lähetä ensin keskeytystekstiviesti ja soita sen jälkeen samaan numeroon kuljetuksesta sopiaksesi.

Maaliintulo

Maaliin viiva sijaitsee maalikaaren alla, johon päättyy ajanotto. Tapahtumajärjestäjän edustaja tuomitsee tarvittaessa sijoitukset loppukirikamppailuissa.

Ajon jälkeen

Pyöränpesu

Tapahtuma-alueella on kolme Nilfisk-pyöränpesupistettä: yksi maalisuoran varrella, yksi hotellin päädyssä ja yksi Piazzan päädyssä. Kaikissa pesupisteissä on myös pyörätelineet pesun helpottamiseksi.

Peseytyminen

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti oman majoituksen peseytymismahdollisuuksia. Break Sokos Hotel Tahkon saunat ovat osallistujien käytössä lauantaina kello 03.00-07.00 ja kello 11.00-21.00. Pyyhkeen voit tarvittaessa vuokrata hotellin vastaanotosta.

Tahko Span kylpylä on osallistujien käytettävissä normaalilla pääsymaksulla.

Ruokailu

Osallistujaruokailu on Break Sokos Hotel Tahkolla. Ruokailuun oikeuttava lippu jaetaan osallistujamateriaalin mukana. 

Ruokalippu oikeuttaa yhteen ruokailuun lauantaina 1.7.2023 seuraavasti:

Aamupala: 5.30-11.00

TAI

Osallistujaruokailu:11.00-21.00. 

Perjantain MiniMTB:n ja Easy Rider 15 km:n osallistujille osallistujaruokailu on lisäksi tarjolla perjantaina 1.7.2022 kello 15.00-21.00. MiniMTB:n ja Easy Riderin 15 km ruokalipun voin käyttää myös lauantain osallistujaruokailuihin.

Tulokset

Tulokset päivittyvät reaaliajassa Tahko MTB:n nettisivuilla osoitteessa: www.tahkomtb.fi.

Palkintojenjako

Palkinnot jaetaan heti tulosten selvittyä kuulutuksen ohjeiden mukaisesti tapahtuma-alueen palkintojenjakopaikalla.

Arvontapalkintojen voittajat julkaistaan osoitteessa: www.tahkomtb.fi lauantaina ja palkinnot voi noutaa kisakansliasta.

Palkittavat sarjoittain

MatkaSarjatPalkinnot
Easy Rider 15 kmP/T 12, 14, 16Kaikki osallistujat palkitaan. 3 parhaalle sijoituspalkinnot
Night 60 kmM/N yleinen3 parasta palkitaan
Ultimate 240 kmM/N yleinen3 parasta palkitaan
eMTB 60 kmM/N yleinen3 parasta palkitaan
Extreme
120 km
M/N yleinen3 parasta palkitaan. Rahapalkinnot miesten sarjan kolmelle nopeimmalle: 1. 1000 € 2. 600€ 3. 300 €.*
Extreme
120 km
M/N 40, 50 & 60Voittajat palkitaan.
Classic
60 km
M/N yleinenKolme parasta palkitaan. Rahapalkinnot naisten sarjan kolmelle nopeimmalle: 1. 1000 € 2. 600€ 3. 300 €.* Parhaat fatbike-sarjassa ajavat (N/M) palkitaan.
Classic
60 km
M/N 40, 50, 60, 183 parasta palkitaan, jos sarjaan on vähintään 5 ennakkoilmottautunutta. Jos osallistujia on alle 5 niin voittaja palkitaan.
Challenge
48 km
M/N Nopein M/N palkitaan. Arvontapalkinnot.
Short Track
25 km
M/NNopein M/N palkitaan. Arvontapalkinnot.
*Rahapalkinnot päivitetty miesten ja naisten SM-matkoille 5.4.2023.

Kuvat

Tapahtuma-alueella ja reitin varrella olevien kuvaajien kuvat ovat osallistujien vapaassa käytössä ei-kaupallisissa (esim. some) yhteyksissä mainitsemalla/tägäämällä kuvaajan nimen käytön yhteydestä.

Kuvapankki löytyy osoitteesta: www.tahkomtb.fi

Ilmoittautumisehtojen mukaisesti tapahtuman järjestäjillä, sekä kuva- ja äänimateriaalin tuottajilla, on oikeus tallentaa ja käyttää tapahtumasta otettua kuva- ja äänimateriaalia markkinointitarkoituksiin, sekä esittää ja jakaa materiaalia julkisesti. 

Löytötavarat

Löytötavarapiste on tapahtumakansliassa. Sunnuntaista 2.7.2023 klo 12.00 eteenpäin löytötavaroita voi kysellä viikon ajan soittamalla Break Sokos Hotelsin vastaanottoon.