MiniMTB ajetaan perjantaina 1.7 klo 18.00!

MiniMTB:llä on valittavana noin 2 km:n ja 5 km:n pituiset lenkit helppoalustaista reittiä pitkin. Kummankin reitin alku ja loppu ovat samat.  Lapset ja tarvittaessa saattaja pyöräilevät MiniMTB:n ilmaiseksi. Kaikki ennakkoon ilmoittautuneet lapset saavat kisanumeron, ajanoton ja palkinnon sekä pyöräilyn päätteeksi ruokailun pastabuffetissa.

MiniMTB 2022 – Kuopion kaupungin mahdollistama

Reittikartta 2 km

Reittiprofiili

Faktat

Pituus 2 km
Nousua 45 m
Huoltojen määrä 1 kpl (maalissa)

Reittikartta 5 km

Reittiprofiili

Faktat

Pituus 5 km
Nousua 85 m
Huoltojen määrä 1 kpl (maalissa

Reittikuvaus

Ennen MiniMTB:n starttia asettaudutaan Piazzan aukiolle lähtöviivan taakse. Saattajan mukanaolo on sallittua koko matkan ajan. MiniMTB:n 2 km ja 5 km sarjojen osallistujat starttaavat yhtä aikaa. Pyörän lisäksi pakollisena varusteena on kypärä. Jokainen voi valita haluamansa lähtöpaikan. Hieman nopeammat kuskit ryhmittyvät eturiviin. Lähtö tapahtuu kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Alkuun ampaistaan kohti reitin suurinta mäkeä asfalttitietä pitkin.

Ensimmäisen nousun jälkeen tullaan Tahkon pääväylälle Sääskiniementielle, josta alkaa lähes kilometrin mittainen loiva alamäki. Tämän jälkeen reitti kääntyy oikealle hiekkaiseen alamäkeen. Tangosta kiinni, nyt mennään!

Mäen alla tulee 2 km ja 5 km reittien risteyskohta. 2 km reitti kaartuu oikealle kohti Tahkolahden rantaraittia. Järven rantaa pitkin tykitetään kohti Piazzaa. Tapahtumakeskuksen musiikki ja selostus alkaa kuulua. Edessä on vielä viimeinen pieni nousu.

Maaliin tullaan kannustusten saattelemina.

Maalissa jokainen on voittaja! Jokainen osallistuja saa pienen palkinnon. Hienon suorituksen jälkeen pääsee herkuttelemaan Sokos Hotellin pastabuffettiin!