Tahko MTB järjestetään poikkeusjärjestelyin

Maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB järjestetään tänä kesänä poikkeusjärjestelyin. Poikkeusjärjestelyillä varmistetaan mahdollisimman turvallinen tapahtuma niin osallistujille kuin talkoolaisillekin. Kesällä 2020 Tahko MTB peruttiin ensimmäistä kertaa tapahtuman yli 20-vuotisessa historiassa.

”Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuman suunnittelu on tehty turvallisuus edellä. Saimme tällä viikolla viranomaisilta hyväksynnän tapahtuman terveysturvallisuussuunnitelmalle ja nyt voimaan tulleet kokoontumisrajoitukset mahdollistavat tapahtuman järjestämisen. Näin ollen Tahkolla päästään polkemaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, jos koronatilanne ei heikkene tästä merkittävästi”, kertoo Tahko MTB:n tapahtumapäällikkö Hannu Airila

Tapahtumassa on käytössä muun muassa osallistujamateriaalin itsepalvelunouto, vapaat lähtöajat ja korostettu hygienia. Lisäksi osallistujille suositellaan oman majoituksen pesutilojen käyttöä ja perinteinen iltajuhla on peruttu.

”Tahko MTB:n osallistujat majoittuvat pääsääntöisesti mökeissä tai huoneistoissa oman autokuntansa kesken. Suorituksen aikana turvavälit säilyvät vähintään pyörän mittaisena, ja rullaavien lähtöjen takia lähtöalueelle tai reitin alkuosalle ei pitäisi syntyä ruuhkia. Oheistoiminnoissa huolehditaan turvaväleistä ja minimoidaan jonojen syntyminen. Näiden toimenpiteiden takia uskon, että tapahtuma pystytään järjestämään terveysturvallisesti,” Airila kertoo.

Poikkeusjärjestelyistä lähetetään kaikille osallistujille erillinen viesti vielä ennen tapahtumaa.

”Tämän vuoden osallistujamäärää on vaikea ennakoida poikkeustilanteen vuoksi. Kaikilla ennakkoilmoittautuneilla on mahdollisuus siirtää osallistuminen seuraavaan vuoteen, jos ei koe osallistumista mielekkääksi tänä vuonna. Haluamme tarjota välivuoden jälkeen turvallisen liikuntatapahtuman niille, jotka ovat kaivanneet tapahtumaan osallistumista rajoitusten aikana. Uskon, että tämän kesän tapahtumalla on itseään suurempi merkitys sekä osallistujille että meille järjestäjille. Myös Tahkolla odotetaan innolla sitä, että tapahtumat alkavat taas pyöriä alueella”, Airila päättää.

Tahko MTB järjestetään Tahkolla 2.-3.7.2021. Tapahtumassa on sarjoja 15 – 240 kilometrin matkoille. Lisäksi lapsille on tarjolla oma maksuton MiniMTB -tapahtuma.

Lisätiedot

Hannu Airila
Tapahtumapäällikkö
Tahko MTB
050 3219714
hannu@tahkomtb.fi