MiniMTB 5 km

MiniMTB:llä on valittavana noin 2 km:n ja 5 km:n pituiset lenkit helppoalustaista reittiä pitkin. Kummankin reitin alku ja loppu ovat samat.  Lapset ja tarvittaessa saattaja pyöräilevät MiniMTB:n ilmaiseksi. Kaikki ennakkoon ilmoittautuneet lapset saavat kisanumeron, ajanoton ja palkinnon sekä pyöräilyn päätteeksi ruokailun pastabuffetissa.

MiniMTB 2021 – Kuopion kaupungin mahdollistama

Reittikartta

Reittikuvaus

Ennen MiniMTB:n starttia asettaudutaan Piazzan aukiolle lähtöviivan taakse. Saattajan mukanaolo on sallittua koko matkan ajan. MiniMTB:n 2 km ja 5 km sarjojen osallistujat starttaavat yhtä aikaa. Pyörän lisäksi pakollisena varusteena on kypärä. Jokainen voi valita haluamansa lähtöpaikan. Hieman nopeammat kuskit ryhmittyvät eturiviin. Lähtö tapahtuu kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Alkuun ampaistaan kohti reitin suurinta mäkeä asfalttitietä pitkin.

Mäen alla tulee 2 km ja 5 km reittien risteyskohta. 5 km reitti kaartuu vasemmalle. Vuorossa on hiihtolatupohjia, jossa tulee vastaan mäkisempää maastoa. Hiihtoladuilta lasketaan pienen niityn poikki kohti Tahkolahden rantaraittia. Vanhemmat saavat olla koko reitin ajan mukana saattajina.

Tahkolahden rantaa pitkin tykitetään kohti Piazzaa. Edessä on vielä viimeinen pieni nousu.

Maaliin tullaan kannustusten saattelemina.

Maalissa jokainen on voittaja! Jokainen osallistuja saa pienen palkinnon. Lisäksi hienon suorituksen jälkeen pääsee herkuttelemaan Sokos Hotellin pastabuffettiin!