XCM SM-kisat Tahkolle

Maastopyöräilyn SM-kisat on myönnetty Tahkolle vuodelle 2023. Kilpailut ajetaan heinäkuussa Tahko MTB 2023 -tapahtuman yhteydessä, jolloin SM-tittelit ratkotaan ensimmäistä kertaa Tahkon maastoissa.

  • Tahko MTB on kasvanut harrastajien kokoontumisajoista koko perheen aktiiviseksi viikonlopuksi. Tahkon puitteet, reitit ja tunnelma ovat nostaneet tapahtuman Suomen suurimmaksi maastopyöräilytapahtumaksi. On hienoa, että nyt myös Suomen mestaruudet päästään ratkomaan Tahkon mäkisillä reiteillä, iloitsee tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

Miesten SM-kisa ajetaan 120 kilometrin reitillä ja naisten mestaruudet ratkotaan 60 kilometrin matkalla. Lisäksi viikonloppuna ratkotaan nuorten ja veteraanien mestaruudet eri ikäsarjoissa. Pääsarjojen parhaat palkitaan rahapalkinnoilla.

  • SM-arvon ansiosta Suomen parhaat ajajat ovat mukana Tahkolla. Muut harrastajat pääsevät vertaamaan omaa vauhtiaan Suomen kärkeen, sillä SM-lähdöt ajetaan samoilla reiteillä kuin muutkin Tahko MTB:n sarjat. Yleisöä varten käytössä on livetulospalvelu, GPS-seuranta ja screeni, josta voi seurata suoraa lähetystä kärjen tilanteesta, Airila kertoo.

Järjestäjien tavoitteena on saada Tahko MTB:n yhteyteen tulevina vuosina myös kansainvälisiä arvokisoja.

  • Tänä vuonna tapahtuma järjestetään SM-kisojen takia kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n sääntöjen ja kriteerien mukaisesti. Tahkon fasiliteetit ja reitit mahdollistavat myös kansainvälisten tapahtumien järjestämisen. Tavoitteenamme on järjestää Tahkolle maastopyöräilyn kansainväliset arvokilpailut vuonna 2025, kertoo Airila tulevista suunnitelmista.

SM-kilpailuiden lisäksi Tahkolla järjestetään alle 16-vuotiaiden sarjoissa matalan kynnyksen Kultainen Kampi -cupin osakilpailu. Tahko MTB järjestetään 30.6.-1.7.2023 ja tapahtumaan odotetaan noin 2000 osallistujaa.

Lisätietoja: SM-kisojen erillisohjeet