Ultimate 240 km

Reittikartta

Reittiprofiili

Faktat

Pituus 240 km
Nousua 4 x 1300 m = 5200 m
Huoltojen määrä 4 x 5 kpl reitillä + välihuollot Piazzalla

Reittikuvaus

Jos mikään ei riitä, valintasi on Tahkon ultimaattinen 240 km. Tiedät luultavasti mihin olet ryhtymässä. 60 km pääreitti kierretään neljä kertaa. Kisa starttaa Piazzalta perjantai-iltana klo 24.00 yhdessä Night 60 km sarjan kanssa. Ensimmäiset tunnit ajat hämärän rajamailla.

Aamuyön tunteina päivä valkenee, ensimmäinen kierros on takana ja kolme 60 kilometrin mittaista lisälenkkiä edessä. Päivän aikana tutuksi tulevat Nilsiän kangaspolut, hiihtolatupohjat, Kinahmi I ja II, huoltopisteet, El Grande ja loppulasku. Kierros alkaa aina 17 km nopeammalla pätkällä latupohjia, asfalttiteitä ja Nilsiän kangaspolkuja pitkin.

Kinahmilla 1:llä tulee vastaan ensimmäinen tiukempi nousu ja lasku, parin kilometrin maantiepätkä ja jälleen Kinahmi 2:lla tiukka nousu. Matka jatkuu metsäautoteitä, polkuja ja latupohjia pitkin Kalkkiruukin, Lehtomäen, Tuulivaaran kautta Rahasmäen huoltoon, joka on viimeinen huolto ennen Piazzalla sijaitsevaa välihuoltoa. Huoltopisteet ja tarjoilut kiinnostavat mahdollisesti ensimmäistä kierrosta enemmän. Tiskin alta saattaa löytyä joskus kermavaahtoa vohveleiden päälle. Energiaa kuluu jokaisella keskivertoa treenipäivää enemmän!

Rahasmäeltä alkaa pidempi laskupätkä Tahkon pohjoisjuurelle.

Edessä on legendaarinen El Grande, joka on 3 km yhtämittainen nousu Tahkon huipulle. Hivuttava nousu on rankka.

Tahkon huipulla odottaa hienot näkymät, joita kannattaa vilkaista edes sekunnin. Tangosta kiinni, vuorossa on 3 km mittainen lasku ja Tahkolahden rantaraitti ennen kierroksen loppua.

Kun hivuttaudut neljättä kertaa Tahkon huipulle, voit ajaa Piazzalla maalikaistalle. Maalissa on euforinen olo tai… olo. You did it! Sitten pesulle, jos kykenet. Syömään, jos pystyt. Ja kävelemään, jos nivelet liikkuu… Heikolla hetkellä voi iskeä tunne, ettei ikinä. Mutta, kun ilmoittautuminen alkaa, niin..