Challenge 45 km

Reittikartta

Reittiprofiili

Faktat

Pituus 45 km
Nousua 650 m
Huoltojen määrä 4 kpl

Reittikuvaus

Challenge 45 km haastaa osallistujan monipuolisella reitillään. Reitti starttaa Piazzalta.

Ensimmäiset 13 km poljetaan latupohjia, asfalttia ja Nilsiän kangaspolkuja pitkin ennen Nilsiän huoltoa. Huollosta reilun kilometrin jälkeen reitti erkanee oikeaan 60 km pääreitistä. Oikoreitti on vajaat kaksi kilometriä, jonka jälkeen ollaan taas pääreitillä.

Matka jatkuu metsäautoteitä, kapeampia polkuja ja latupohjia pitkin Kalkkiruukin, Lehtomäen ja Tuulivaaran kautta Rahasmäkeen, jonka ylämäessä mitataan jälleen sisua ja jalkojen voimaa.

Rahasmäen huollosta alkaa pitkä alamäkivoittoinen pätkä ensin kapeita metsäpolkuja, ja sitten sorateitä pitkin. Edessä on legendaarinen El Grande, joka on yli 3 km yhtämittainen nousu. El Granden juurella voi vielä hymyilyttää, mutta mäki tiristää varmasti mehut pyöräpettereistä ja -pirkoista.

El Grande päättyy Tahkon huipulle, josta avautuu hienot näkymät Syvärille ja Tahkon lomakeskukseen. Vuorossa on 3 km mittainen alamäki, jonka mutkissa pääsee vauhdin hurmaan.

Vielä hetki Tahkolahden rantaraittia pitkin ennen maalia ja jälkipelejä! Tahko MTB:ssä jokainen maaliin selvinnyt on voittaja!