Tahko MTB:n tunnelma teki vaikutuksen Jukka Vastarantaan – saapuu puolustamaan voittoaan

Jukka Vastaranta pääsi Tahko MTB:n huumaan ensimmäistä kertaa viime vuonna ja saapuu tänä vuonna puolustamaan Suomen suosituimman maastopyöräilytapahtuman voittoa 60 kilometrillä. Vastarannalle jäi viime vuodesta hyvät muistot:
”Parhaiten mieleen jäi väen paljous. Suomessa en ole ennen nähnyt noin suurta väkijoukkoa maastopyöräkilpailuissa. Ihmiset olivat myös paljon rennommalla asenteella liikkeellä kuin normaaleissa suomalaisissa urheilutapahtumissa. Voisikin sanoa, että tunnelma oli ehkä se suurin juttu, mikä Tahkosta jäi mieleen”, Vastaranta sanoo.
Hän pääsi jo debyytissään juhlimaan voittoa.
”Voin sanoa, että toinen kerta on helpompi ajaa. Muistan radan jo aika hyvin mielessäni. Edellisvuoden voittajana pitää aina puolustaa voittoa mahdollisimman hyvin”, Vastaranta sanoi.
Tahko MTB on jo 19. kertaa järjestettävä maastopyöräilytapahtuma Nilsiän Tahkolla. Vuosien varrella tapahtumasta on kasvanut Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma, johon osallistuu vuosittain yli 2000 innokasta maastopyöräilijää. Tahko MTB 2017 matkat ovat 180 km, 120 km, 60 km, 45 km, 25 km sekä Yöttömän Yön 60 km, joka starttaa jo perjantaina 30.6. klo 24. Tapahtuman tuottaja Virve Nevalainen on tyytyväinen, että monipuolinen maastopyöräilyn ystävien kirjo tekee Tahko MTB:stä jälleen hienon juhlan.
”Olemme todella iloisia siitä, että kilpailullinen taso on korkea, vaikka mukaan mahtuu osallistujakaartia laidasta laitaan. Kovat kuskit osaavat arvostaa, kun saadaan todellista kilpailua. Samalla muut pääsevät vertaamaan aikaansa samalla reitillä samoissa olosuhteissa Suomen kärkeen. Siinä on haastetta ja motivaatiota tuleville huippukuskeille samalla”, Nevalainen sanoo.
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden ja muiden alan luotettavien kumppaneiden kanssa. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo lähes 1700 henkilöä.

Aikataulut, ilmoittautuneet ja muuta infoa: www.tahkomtb.fi

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu