Tahko MTB oheisohjelma uudistuu

Keskikesän jo klassikoksi muodostunutta pyöräilijän elämysjuhlaa halutaan laajentaa koko viikonlopulle ja tarjota tapahtumassa entistä enemmän tekemistä koko perheelle. Tahkon monipuolisesti haastavilla reiteillä kilpaileminen ja upea yhteisöllisyyden tunnelma ovat edelleen tapahtuman keskiössä.

Tahko MTB on tapahtuma, joka vuosittain yhdistää koko maastopyöräilevän Suomen. Tapahtuman ainutlaatuisuus on monen tekijän summa; Tahkon reitit ja olosuhteet, sitoutunut, osaava tekijätiimi sekä tietenkin tunnelma.

”Tahko MTB on kilpailun kannalta sujuva kokonaisuus. Nyt halutaan kehittää tapahtuman viihteellistä puolta niin kilpailijan, mukana tulevan perheen kuin yleisönkin kannalta. Olitpa intohimoinen laji-ihminen tai vasta-alkaja, kannustan tulemaan paikan päälle hakemaan hyvää kesäfiilistä koko perheelle” rohkaisee tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

MiniMTB – Kuopion kaupungin mahdollistama lasten tapahtuma

Tahko MTB:n polkaisevat käyntiin lapset perjantaina 28.6. klo 18.00. MiniMTB on noin 5-10 vuotiaille suunnattu noin 2 km:n pituinen helppoalustainen reitti, jonka niin lapsi kuin tarvittaessa myös saattaja pääsevät pyöräilemään veloituksetta. Kaikki lapset saavat kisanumeron, ajanoton ja palkinnon ja pyöräilyn päätteeksi ruokailun Sokos hotellin pastabuffetissa.

”Lasten hyvinvointi ja liikunta on ykkösasia meille. Strategiamme mukaankin haluamme olla paras paikka lapsille. Toivotamme siis pikkupyöräilijät tukijoukkoineen tervetulleeksi Tahkolle nauttimaan pyöräilyn vauhdista ja kisatunnelmasta” kannustaa Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen.

Myös lauantaina 29.6. on luvassa kivaa puuhaa ja kisailuja lapsille. Tahko KIDS järjestää ohjelmaa lauantaina klo 11-15 kisakeskusalueella, jossa Onni Oravakin vierailee. Ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta.

Ennakkospekulaatiot, Expo- ja Street food -alueet, eBike Test Center

Perjantai-illan ennakkosuosikkien haastattelut ja viimehetken vinkit nostattavat tulevan kisan tunnelmaa. Ennakkospekulaatiot Pre-race buffetin aikana perjantaina klo 19.00 alkaen. Perjantaina iltapäivällä starttaa tuttuun tapaan fillarikoulu.

Tahko MTB Expo-alueella saadaan lajin harrastajat ja alan tuotteiden ja palveluiden tarjoajat kohtaamaan. Uutta sähköpyörämallistoa eri merkeiltä pääsee testaamaan alueelle järjestettävässä eBike Test Centerissä. Perinteisen MTB-pastabuffetin lisäksi niin osallistujat kuin kannustusjoukotkin voivat täydentää energiavarastojaan Break Sokos Hotel Tahkon ja Mosquito Street Food -ruokakojuissa.

Tahko MTB Talk Show presented by Peltsi & Tom

Tunnelma kilpailun jälkeen on vapautunut, kun kisavideo julkistetaan ja päivän tapahtumat kerrataan Mikko “Peltsi” Peltolan ja Tom Nylundin isännöiminä Tahko MTB Talk Show:ssa lauantai-iltana klo 21.00 alkaen Piazzassa. Talk Show ja MTB-jamit kruunaavat kisakokemuksen.

Vielä sunnuntaina 30.6. voi koko perhe polkaista letunsyöntiin laavulle tai ottaa tuolihissikyydin ylös Tahkovuorelle ja aloittaa vauhdikkaan alamäkiajon.

 

Lisätietoja:  Hannu Airila/ Tahko MTB 050 3219 714

Koko tapahtumaohjelma:  www.tahkomtb.fi

Tahko MTB somessa:

Facebook/ Instagram: @tahkomtb

#tahkomtb #tahkomtb2019

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu