Tahko MTB on jälleen yli 2000 pyöräilijän juhla – tapahtuma on yhä useammalle jo perinne

Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB järjestetään 29. –30. kesäkuuta jo 20:nnen kerran. Tahkolle on tänäkin vuonna tulossa yli 2000 pyöräilijää yhdeksästä maasta. Tarjoilla on muutamia uudistuksia niin tapahtumatarjonnassa kuin reitilläkin.

Tahko MTB on maastopyöräilijöiden rakastettu klassikko, jonka tunnelmaa kehutaan vuodesta toiseen. Tällä kertaa jo ilmoittautuneesta 2075 henkilöstä 26,7 prosenttia on ensikertalaisia, kun aiemmin määrä on ollut kolmannes. Tahko MTB:stä on siis yhä useammalle tullut jo perinne.

Ulkomaalaisista suurimmat osallistujamäärät tulevat Virosta (34) sekä Venäjältä (23). Venäläisten suhteen määrä on kasvussa.

– Olemme iloisia, että Tahko MTB saa joka vuosi uusia ystäviä. Erityisen ilahduttavaa on, että tapahtumaan halutaan tulla uudestaan, monelle se on kesän odotettu kohokohta, jossa itsensä haastamisen ohessa tavataan tuttuja ja nautitaan hyvästä meiningistä. Sellaisena me haluamme tapahtuman pitääkin, tapahtuman tuottaja Virve Nevalainen sanoo.

Alusta lähtien Tahko MTB:ssä mukana olleita on yhdeksän.

MiniMTB ja ysärihenkinen Klassikkostartti avaavat tapahtuman

Suurimman osallistujamäärän kerää lauantaina ajettava perinteinen 60 kilometrin matka, jolle on ilmoittautunut 1195 miestä ja 75 naista. Tapahtuma alkaa jo perjantaina, jolloin klo 18 matkaan pääsevät niin MiniMTB kuin 25 kilometrin retrohenkinen Klassikkostartti.

MiniMTB on perheen pienimmille tarkoitettu 4,4 kilometrin pituinen helpohko lenkki, jonka alku ja loppu noudattelevat Tahko MTB reittiä. 20-juhlavuoden kunniaksi ajettavassa Klassikkostartissa ajatuksena on toteuttaa ensimmäisen vuonna 1999 järjestetyn Tahko MTB:n henkinen lähtö sen ajan kalustoa ja kuoseja kunnioittaen. Aika otetaan, mutta nopeuden sijaan kilpaillaan parhaasta ysärihenkisestä pyörä ja kuski -kokonaisuudesta. Eli, 26” kiekot, teräsrunko ja V-jarrut höystettynä ajanhenkeen sopivalla ajoasulla ovat kuuminta hottia. Pienetkin yksityiskohdat huomioidaan. Pyörä ja kuski arvostellaan kokonaisuutena, joista kolme parasta palkitaan.

Reitillä on pieniä muutoksia, joista suurin on laskuun Kinahmin taakse eli ns. Eskolantien lasku. Kinahmilta alas vie nyt Huuskon lasku, joka on aikaisempaa laskua selkeämpi ja nopeampi. Laskussa on käytännössä kaksi ajouraa koko laskun ajan, mikä mahdollistaa ohittamisen. Kinahmin takana tullaan tielle hiukan eri kohdassa ja tiesiirtymä on lyhentynyt noin kilometrin. Eskolan huolto on muuttunut uuteen pihapiiriin, Lampelaan. Kinahmin osuus on lyhentynyt kaikkiaan noin 2,5 km.

– Tahko MTB:n tavoitteena on ollut koko olemassaolonsa ajan olla koko kansan maastopyöräilytapahtuma ja sitä se haluaa olla juhlavuonnakin. MiniMTB ja Klassikkostartti ovat paras mahdollinen startti Tahko MTB -henkeen perjantaina, ja lauantaina jatketaan tutuilla matkoilla ja samalla hyvällä fiiliksellä yöstä lähtien, Nevalainen sanoo.

400 banaania, 4500 litraa urheilujuomaa

Tahko MTB:n suuruutta kuvaavat muutamat luvut, joita vuodesta toiseen kehuja ja kiitosta saaneilla huoltopisteillä ilolla tarjoillaan kaikille pyöräilijöille: 400 kiloa banaaneja, 90 leipää, 30 kiloa juustoa, 320 kiloa maustekurkkua, 15 kiloa sekä karkeaa että hienoa merisuolaa, 140 litraa mustikkakeittoa, vajaa 50 kiloa rusinoita, noin 4500 litraa urheilujuomaa ja 5000 litraa vettä.

(Kuva: Tahko MTB/Ivo Kraus)

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu