TAHKO MTB 2017: Sasu Halme hallitsi 60 kilometrin matkaa

Focus Halme Racingin Sasu Halme hallitsi Tahko MTB:n 60 kilometrin matkaa ylivoimaiseen tyyliin. Halmeen jälkeen kakkos- ja kolmossijat menivät Team EVOC:in miehille. Simo Sohkanen puristi toiseksi ja Antti Kuitto kolmanneksi. Sohkanen hävisi Halmeelle 12.04 minuuttia.

Halme palasi Tahko MTB:lle muutaman vuoden tauon jälkeen ja oli varsinkin Jukka Vastarannan valitettavan poisjäännin jälkeen ennakkosuosikki.

”Lähdin sillä mielellä, että tänään tule mahdollisimman kova treeni tuleviin kisojen valmistautuen ja haastan muut Suomen kovat kuskin. Pikkuisen yllätyin siinä Kinahmi ykkösen päällä, ettei näkynyt enää muita. Ajoin tasaista vauhtia sen ensimmäisen nousun, tuli sen verran rakoa, että riitti loppuun asti. Suomessa tuntuu aina hyvältä voittaa. Täällä on maailmanluokan puitteet, tykkään aina tulla tänne uudestaan”, seuraavaksi ensi viikonloppuna Sveitsiin maailmancupiin ja myöhemmin EM-kisoihin suuntaava Halme sanoo.

Halmeen vahvaa menoa ennakoivat Team EVOC:in miehetkin, jotka iloitsivat kakkos- ja kolmossijastaan.

”Ihan omaan kuntooni nähden hyvä päivä. Meni suunnitelmien mukaan. Alun ylämäet niin hiljaa kuin pystyin. Se nyt oli oletettavissa, että Sasu menee menojaan, tarkoitus tarkkailla sitten muiden menoa. Sasu karkasi ensimmäisen Kinahmin puolessa välissä. Onhan tämä aina ollut sellainen kesän kohokohta, johon yritän päästä mukaan. Talonrakennusta ollut viimeiset 1,5 vuotta, nyt olen taas päässyt uudestaan ja ajelemaan”, Sohkanen sanoi.

”Oli sellainen mitä piti ollakin. Sopivasti taktiikkapeliä, keli oli hieno, reitti oli hieno, kärki ajoi kovaa. Lopussa oli kyllä aivan kaikki pelissä. Aika hyvä päivä meidän tiimille, päästiin ajaa lopussa tiimitaktiikkaa. Sasu meni ihan omia vauhtejaan, ei ollut meillä mitään sanomista. Tää on kesän ehdottomasti hienoin kisa ja tänne on aina hauska tulla, tämä menee vaan niin nopeasti ohi, se on ainoa vika. Kaikin puolin meni hyvin, ei mitään ongelmia. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin”, Kuitto sanoi.

Sasu Halmeen videohaastattelu

 

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu