Tahko MTB 20 vuotta: Seija Rissanen ja muu huoltoporukka nauttii pyöräilijöiden palvelusta vuodesta toiseen

Tahko MTB on saanut kiitosta huoltopisteistään ja niiden lupsakasta meiningistä. Seija Rissanen on ollut yhtenä pyörittämässä huoltopisteitä yhtä lukuun ottamatta jokaisessa Tahko MTB:ssä.

– Joka ikinen kerta olen ollut mukana yhtä kertaa lukuun ottamatta. Silloin olimme vaellusviikolla Itävallassa, mutta silloinkin olin suunnittelussa mukana, Rissanen kertoo.

Tapahtuma on kasvanut koko ajan, mikä on luonnollisesti näkynyt huoltopisteilläkin myös talkoolaisten määrän kasvuna. Hyvähenkisellä porukalla on tapahtumassa lystiä.

– Suurelta osin talkooporukka on samaa, mutta aina tulee muutoksiakin. Me nautimme, kun saamme palvella pyöräilijöitä!

Siinä missä kilpailuhenkisimmät pyyhältävät huoltopisteiden ohi vauhdilla, iso osa ehtii pysähtyä juttelemaan varsinkin Kalkkiruukin ja Eskolan huoltopisteillä.

– Olemme saaneet palautetta, että on leppoisa, mukava tunnelma. Muualta tulevat kuuntelevat savon murretta. Mieleen on itsellenikin jäänyt tunnelma, se fiilis on sellainen flow-juttu. Kiva tehdä yhdessä, onnistumisen ilo ja kilpailijoiden aito palaute. Huomioimme kilpailijat.

Tahko MTB:ssä on aina pidetty yhtä lailla huolta niin ensimmäisenä kuin viimeisenäkin huoltopisteille tulevasta – ja kaikista siltä väliltä.

– Kaikki talkoolaisemme ovat hyvillä mielin mukana. Meillä on yksi henkilö, joka on merkannut ylös asioita kilpailun edetessä. Siitä on tullut melkein kuin päiväkirja. Niitä tarinoita olemme yhteisessä ruokailussa syksyllä lukeneet. Milloin on ampiaisista, milloin paarmoista ja itikoita ja erilaisista pyöräilijöistä tarinoita. Ne ovat mukavia historiavihkoja meille.

Huoltopisteille ilo on ollut, että Tahko MTB on perinteisesti ollut hyvän ja lämpimän sään päivä. Huollolle haastavinta olisi sateinen ja tuulinen sää. Rissanen muistaa yhden kerran sellaisen sään, että hän joutui olemaan takki päällä. Keli kuin keli, asenne säilyy:

– Olemme pyrkineet pyöräilijöitä mahdollisimman hyvin palvelemaan. Heitä tulee toiveita, joita pistämme ylös ja katsomme, miten pystymme niitä seuraavalla kerralla toteuttamaan.

Jotain tapahtuman koosta kertoo, että banaaneja kuluu noin 400 kiloa, urheilujuomaa noin 4500 litraa ja juustoa 30 kiloa.

Kuvat: Juho Korhonen (kuva on Kalkkiruukin huoltopiste 2004: huolto pelaa: sekä pyörät että pyöräilijät)

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu