Tahko MTB 20 vuotta: Henri Ojala jäi kerrasta koukkuun

Tahko MTB vuonna 2004 oli Henri Ojalalle toinen maastopyöräilytapahtuma, johon hän oli koskaan osallistunut. Siitä lähtien hän on ollut Tahkolla joka vuosi, tosin kerran murtunut ranne pakotti jättämään ajamisen väliin. Silloinkin Ojala juoksi 25 kilometriä Tahkon hengessä.

Tuoreelle maastopyöräilyn harrastajalle jo ensimmäistä Tahko MTB:tä edeltänyt yö oli unohtumaton. Uni ei oikein tahtonut tulla.

– Jännitys oli vallannut kehon ja mielen. Syke löi hyvän matkaa palauttavan alueen yläpuolella ja sinä yönä levottomat jalat saivat aivan uudenlaisen käsitteen, Ojala muistelee ensimmäistä Tahko MTB:tään.

Ojala kuvailee elävästi, kuinka ensimmäisellä kerralla El Grandessa kramppasivat yhtä aikaa etureidet, takareidet ja pohkeet. Se oli yksi esimerkki omien rajojensa kanssa kamppailusta, joka kiehtoi. Hän jäi kerrasta koukkuun.

– Se tunnelma ja se tila, mihin pääsin kisan aikana, oli jotain uutta mitä en ollut aikaisemmin kokenut. Tällä polulla sitä ollaan vieläkin, Ojala sanoo.

Turkulainen Ojala tuli Tahko MTB:lle kaveriporukalla, ja koko porukka viehättyi tapahtumasta.

– Se reitti, tunnelma ja kaikki veivät mukanaan. Samalla porukalla kävimme aika monta kertaa.

Vuodesta 2004 lähtien Ojala on ollut Tahko MTB:ssä joka vuosi. Murtuneella ranteella ei ajamaan lähdetty, mutta Tahko MTB -hurmosta Ojala haki tuolloin juoksemalla 25 kilometriä. Yhden kerran hän on joutunut keskeyttämään, mutta vastaavasti palkintopallisijojen ketju on pitkä.

– Pitkän matkan olen voittanut putkeen neljä kertaa. Tahkolla on mennyt vuosien saatossa mennyt aika hyvin.

Ojala viihtyy Tahkolla, reitistäkin hän löytää itseään erityisesti miellyttäviä asioita:

– Alku on lämpöjen otto, ei lähdetä mihinkään jyrkkään mäkeen vaan saa rauhassa puolisen tuntia kerätä lämpöä kroppaan. Sitten alkaa tykitys. Metsäpätkät ovat kohtalaisen teknisiä, se voi olla minulle toinen hyvä asia. Ehkä reitti rytmittyy myös hyvin, ja sopii siten kokonaisuutena minulle. Pitkät, kohtalaisen tekniset alamäetkin auttavat, Ojala miettii.

Tälläkin kertaa Tahko MTB -viikko on isolla Ojalan seurueen kalenterissa, joten toivottakaamme tälläkin kertaa hänelle nautinnollista 120 kilometriä!

 

 

 

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu