Extreme 120 km

Reittikartta

Reittiprofiili

Faktat

Pituus 120 km
Nousua 2600 m
Huoltojen määrä: 1. kierros 5 kpl + välihuolto + 2. kierros 5 kpl

Reittikuvaus

Startti 120 km matkalle tapahtuu lauantaiaamuna klo 9.00 ja klo 9.20 Piazzalta . Samaan aikaan starttaa myös 60 km sarjalaisia, joten vauhti kannattaa sovittaa omaan kuntoon nähden sopivaksi.

Ensimmäiset 17 km ajetaan nopeakulkuisia latupohjia, asfalttiteitä ja Nilsiän kangaspolkuja pitkin.

Peli muuttuu täysin Kinahmin juurella. Edessä on kapeampaa metsäpolkua, jossa normaalisti porukka kasaantuu yhdeksi pitkäksi letkaksi. Kinahmin lehmäaitauksissa saattaa joskus nähdä lehmiä reitin varrella. Tai polulla. Kuskeilta vaaditaan myös lehmän hermoja, sillä Kinahmin kapeilla poluilla on vaikeampaa päästä ohi.

Matka jatkuu hiihtolatupohjia, metsäautoteitä ja polkuja pitkin Kalkkiruukin, Lehtomäen ja Tuulivaaran kautta Rahasmäen huoltoon, josta alkaa pitkä alamäkivoittoinen pätkä Tahkon juurelle. Edessä on legendaarinen El Grande, joka on 3 km yhtämittainen nousu Tahkon huipulle. Viimestään tässä vaiheessa alkaa urheilujuomat tiristä ajajista.

Tahkon huipulla odottaa hienot näkymät, joita kannattaa vilkaista edes sekunnin. Tangosta kiinni, vuorossa on 3 km mittainen lasku ja Tahkolahden rantaraitti ennen ensimmäisen kierroksen loppua.

Alkaa toinen 60 km mittainen kierros. Alkuun taas nopeampaa ajoa Kinahmille saakka. Huoltopisteet ja tarjoilut kiinnostavat mahdollisesti ensimmäistä kierrosta enemmän. Jalat tuntuvat _________lta. Tiskin alta saattaa löytyä joskus kermavaahtoa vohveleiden päälle. Energiaa kuluu ja kampi pyörii. Tuntien ajon jälkeen vastaan tulee jälleen El Grande, Tahkon huippu ja loppulasku.

Maalissa on euforinen olo tai… olo. You did it! Sitten pesulle, jos kykenet. Syömään, jos pystyt. Ja kävelemään, jos nivelet liikkuu…