Great 85 km

Reittikartta

Reittiprofiili

Faktat

Pituus 85 km
Nousua 1. kierros 500 m ja 2. kierros 1300 m.
Huoltojen määrä 1. kierros 2 kpl + välihuolto + 2. kierros 5 kpl

Reittikuvaus

Reitti starttaa Piazzalta ja ensimmäisenä kierretään 25 km reitti. Mäkeä riittää ja hieman ennen ensimmäisen kierroksen loppua saa kokea Tahkomäen 3 km yhtämittaisen nousun ja laskun. Toinen kierros kuljetaan 60 km reittiä pitkin. Toisen kierroksen ensimmäiset 17 km ajetaan nopeakulkuisia latupohjia, asfalttiteitä ja Nilsiän kangaspolkuja pitkin.

Peli muuttuu täysin Kinahmin juurella. Edessä on kapeampaa metsäpolkua ja jyrkkää nousua. Kinahmin lehmäaitauksissa saattaa joskus nähdä lehmiä reitin varrella. Tai polulla. Kuskeilta vaaditaan myös lehmän hermoja, sillä Kinahmin kapeilla poluilla on haastavampaa päästä ohi.

Matka jatkuu hiihtolatupohjia, metsäautoteitä ja polkuja pitkin Kalkkiruukin, Lehtomäen ja Tuulivaaran kautta Rahasmäen huoltoon, josta alkaa pitkä alamäkivoittoinen pätkä Tahkon juurelle. Edessä on toiseen kertaan legendaarinen El Grande, joka on 3 km yhtämittainen nousu Tahkon huipulle. Viimestään tässä vaiheessa alkaa urheilujuomat tiristä ajajista.

Tahkon huipulla odottaa hienot näkymät, joita kannattaa vilkaista edes sekunnin. Vuorossa on 3 km mittainen lasku, jossa pääsee vauhdin hurmioon.

Alhaalla on vielä Tahkolahden rantaraitti ennen maalia. Maalissa jokainen on voittaja! On aika palautusjuoman ja jälkipelien.