Poikkeustilan maastopyöräilyä

Kanta-Häme No Go !

Päijät-Häme No Go !

Turku, Never Go !

Jostainhan tässä on vitsiä yritettävä vääntää, kun Suomen päättäjät ovat eristäneet Uudenmaan muusta Suomesta Koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Järvenpääläinen maastopyöräilijä voi nyt vain haaveilla Hossan mukavista korkeuseroista. Myös Poronpolun ihanan nopeat neulasbaanat on pelkkää märkää päiväunta. Lapin hohtavista keväthangista ei kannata ilman hermoromahdusta edes uneksia.

Maastopyöräharrastuksessa monia viehättää vapaus, mutta nyt kun liikkumisen ja matkustamisen vapautta on rajoitettu, niin asiahan saa ihan uudenlaisen näkökulman, ehkä jopa vähän pelottavankin.

Tämän Koronahässäkän takia on kevään maastopyörätapahtumia siirretty syksyyn ja jopa ensi vuoteen. Myös oma tapahtumani, TourDe Tuusulanjärvi MTB oli vaakalaudalla, mutta toisaalta tämmöiset poikkeukselliset ajat pakottaa ajattelemaan luovasti ja niimpä saattaa syntyä uudenlaisia konsepteja ja keksintöjä myös tapahtumiin. Niinpä TourDe Tuusulanjärvi MTB on tänä vuonna postimyyntitapahtuma, T-paita ja hernekeitto tulee postissa ja GPX-file sähköpostissa.

Näinä poikkeuksellisina aikoina matkailu ja ravintola-ala tulee kokemaan todella kovia ja järkyttäviä kohtaloita. Mutta toisaalta tämän Koronahässäkän laannuttua nousee kotimaan matkailu varmasti todella kovaan arvostukseen, kun ihmiset eivät ehkä uskalla tai halua matkustaa enää niin paljoa ulkomaille. Pidetään me maastopyöräilijät ainakin omalta osaltamme kotimaan matkailun puolia. Kannetaan kortemme kekoon ja käytetään jatkossa enenevissä määrin kotimaisia palveluita.

Tässä eristyspäissään ollessa omat tutut lähipolut nousee arvoon arvaamattomaan. Vaikka niitä on hinkattu satoja kertoja, niin ne ovat kuitenkin edelleen saavutettavissa, ja luonto on aina auki. Lauantain lotossa en ole ikinä voittanut 7 oikein tulosta ja niimpä siitä aasin siltana ajattelinkin ajaa seitsemän laavun kierroksen tuttuja lähipolkuja pitkin.

Tervein maastopyöräterveisin Fillarihemmo

Päivää ennen rajojen sulkemista kävin rajalla ottamassa kuvan.
Söin Runebergin torttua 15 metriä Kanta-Hämeen puolella, päivänä jolloin se oli vielä sallittua.
Hemmonlaavu 2.0 on hyvä starttipaikka kaikille tärkeille projekteille.
Paavonpolun laavulla oli aamulla hiljaista.
Lemmenlaakson laavulla ei ollut yhtään hiljaista, porukkaa oli kuin mitäkin jengiä.
Liisunkallion endurolaavulla oli yksi perhe retkeilemässä ja tikkaa heittämässä.
Vähän vähemmän hieno DIY-laavu tuli myös matkalla vastaan.
Tällä DIY-laavulla käynti oli suunniteltu, mutta moottoritien melu haittasi vähän fiilistä.
Tämäkin laavu tuli vastaan vähän sattumalta, pihalla oli keinu ja sisällä monenlaista varustetta ja rekvisiittaa.