Jussi Veikkanen palaa unohtumattomien muistojensa Tahko MTB:hen nauttimaan

Pitkän uran maantiepyöräilyn ammattilaisena tehnyt ja viimeiset 1,5 vuotta edustamansa ranskalaisen FDJ-tallin joukkueenjohtajana toiminut Jussi Veikkanen palaa Tahko MTB:hen 17 vuoden tauon jälkeen. Veikkasta muistot debyyttiajosta 120 kilometrillä hymyilyttävät.

– Tahko on sellainen legendaarinen, olin toinen silloin. Aikaa meni aikalailla seitsemän tuntia, se oli aika lailla kova reitti. Silloin ei näitä pitkiä matkoja niin kisoissa ajettu. Se oli kova juttu. Siitä on jäänyt puhetta vuosiksi jälkeenpäin, se oli semmoinen kisa. Muistan, kun toista kertaa tulin reittiä takarinteitä pitkin laskettelurinteen takaa maalialueelle, en tiedä olisiko pitänyt itkeä tai nauraa sitä viimeistä mäkeä. Kun pääsi sen mäen ylle, se fiilis oli jotain aivan huikeaa. Se on vieläkin jäänyt mieleen, on siinä mielessä ollut hieno tapahtuma, Veikkanen sanoo.

Veikkanen ei ole tarkoituksella pitänyt Tahko MTB:stä taukoa, mutta debyytin jälkeen ja  ammattipyöräilyvuosina se ei aikatauluun sopinut ennen kuin nyt.

– Ehdottomasti nyt pitää päästä kokemaan se uudestaan. En muista, miten sinne ekalla kerralla päädyin, oli enemmänkin porukkaa ajamassa. Tahko on paikkana ollut tuttu, kävin siellä jonkun verran nuorempana laskettelemassa. Tahko oli aina sellainen kiva paikka, se ei ollut kauhean kaukana Etelä-Suomesta ja siellä oli kuitenkin kunnon rinteet.

Tällä kertaa Veikkanen on mukana 60 kilometrin matkalla, mutta sanoo jättävänsä kisaamisen muille:

– Lähden hakemaan edelleen sitä hyvää fiilistä samanhenkisessä porukassa ja nauttimaan reitistä. Se on päällimmäisenä mielessä, haastatteluhetkellä pyöräänsä pessyt mies sanoi.

Ja antaa vinkkinä muillekin:

– Pitää ottaa ilo irti, kun on tuollainen massatapahtuma, nauttia siitä tunnelmasta. Jos ei ole kisalähdössä mukana, kannattaa muistaa tarpeen tullen pysähtyä tankkaamaan energiaa, että jaksaa loppuun asti.

Vaikka joukkueenjohtajan hommat pitävät Veikkasta kiireisenä, heinäkuun Ranskan ympäriajossa hänellä ei ole työtehtäviä.

– Nyt, kun en ole mukana Ranskan ympäriajossa, pystyy hengähtämään, ajamaan itsekin pyörällä ja nauttimaan Suomen kesästä. Mikäs sen mukavampaa, hän sanoo.

Jussi Veikkanen on myös mukana ajokoulussa perjantaina. Viime vuonna Tahko MTB:n 60 kilometrin voittanut Jukka Vastaranta joutui valitettavasti sairastumisen vuoksi jättämään tapahtuman väliin.

(Kuva: Nicolas Götz – Velobs)

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu