Halme ja Kanerva Tahko MTB:n 60 kilometrin ykköset

Focus Halme Racingin Sasu Halme ja Trek Women Finlandin Noora Kanerva juhlivat Tahko MTB:n 60 kilometrin voittoja.

Halmeen lähin uhkaaja oli Jukka Vastaranta, joka jäi lopulta 4.32 minuuttia. Samuli Visuri oli kolmas ja samalla M40-sarjan nopein.

– Vähän haastavampi, oli koko ajan aika raskas ajaa. Renkaat eivät rullanneet läheskään niin hyvin kuin viime vuonna. Työstämistä jatkuvasti, mutta sopi hyvin minulle, joutui koko ajan ajamaan. Lähdin sillä taktiikalla, että pääsisin kohtuuaikaisin karkuun. Jukka pääsi Kinahmi 1:n jälkeen kantaani vielä uudestaan, mutta kakkos-Kinahmilla sain eroa sen verran, että pystyin siitä ajamaan loppuun asti yksin, XCO:n maailmancupissa U23-sarjan palkintokorokesijaa jahtaava Halme sanoi.

Naisten 60 kilometrillä Leena Kouva ja Mari Kupiainen veivät muut palkintokorokesijat. Kouva hävisi Kanervalle 2.05 minuuttia. Kanerva nautti ajamisesta, vaikka tapahtumiakin riitti.

– Alku meni oikein hyvin, mutta noin 20 kilometriä ennen maalia hajosi rengas. Oikeastaan jännitysnäytelmä alkoi jo vähän Rautavaaran jälkeen, kun ajokaveri huomasi, että renkaaseeni oli jäänyt joku juomatölkkiä muistuttava juttu kiinni. Sitten vaan toivottiin, ettei se lähtisi irti. Sitten 20 kilsaa ennen maalia kyllä huomasi, kun se irti lähti. Tussahti samantien, ei auttanut kun paikkausvaahtopullo ensin tyhjentää ja sitten patruunaa perään, Kanerva sanoi.

Hänen onnekseen eroa Kouvaan oli jo ennen operaatiota sen verran, että eroa jäikin vielä turvallisesti.

Miesten 120 kilometrin taival oli jälleen kerran Henri Ojalan hallintaa.

– Nyt oli vähän mutasempi reissu. Toinen kierros oli aika kamalaa, alamäkiä jouduin välillä juoksemaan. Kun oli ohitettavaa, jouduin menemään mutalikkojen kautta, siinä tuli vähän hajotettua takarengas. Se kuuluu lajiin, ja siitä selvittiin. Meillä oli tosi hyvät huoltojoukot tänään, Ojala sanoi.

Lisää Tahko MTB:n tunnelmia Tahko MTB:n Facebookissa @tahkomtb, Instagramissa @tahkomtb ja Twitterissä @tahkomtb

Sasu Halmeen haastattelu kokonaisuudessaan: https://www.facebook.com/tahkomtb/videos/1083155538490673/

Jukka Vastarannan haastattelu: https://www.facebook.com/tahkomtb/videos/1083231908483036/

Noora Kanervan haastattelu kokonaisuudessaan: https://www.facebook.com/tahkomtb/videos/1083238445149049/

Tulossivu: http://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=3947&language=fi&ignoreuseragent=true

Sijainti

  • Tahko, Sääskiniementie 560, Nilsiä
  • info@tahkomtb.fi
  • 050 321 9714 Hannu